Yapılan denetimlerde birçok gıdada hileli ve sağlığa zararlı içerikler tespit edildi. Listede özellikle sucuk ve kıyma harçlarında kanatlı eti ve sakatat, süt ürünlerinde ise bitkisel yağ, nişasta ve natamisin gibi maddelerin kullanıldığı belirlendi. Bazı restoranlarda pide ve lahmacun harçlarında da bu tür yanıltıcı uygulamalara rastlandı.
Peynir ve tereyağlarında hayvansal yağ yerine tohum yağı ve nişasta kullanıldığı, bazı baharatlarda ise yabancı maddelerin bulunduğu rapor edildi.
Yasaklı Gıda Boyaları da Tespit Edildi
“Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesinde ise kullanımı yasak olan gıda boyası içeren ürünler dikkat çekti. Özellikle kajun çeşnisi ve sumak gibi ürünlerde zararlı boya katkılarına rastlandığı bildirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicileri alışveriş yaparken ürün etiketlerini dikkatle incelemeleri konusunda bir kez daha uyardı.
Güncellenen kara listeyi görmek için tıklayın.