Toplantı, BTSO Mutfak Akademi Uygulama Restoranı’nda gerçekleştirildi. Bakan Yardımcısı Macit, toplantıda BTSO Eğitim Konseyi üyeleri ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. BTSO’nun mesleki eğitim alanındaki öncü rolüne dikkat çeken Macit, “Eğitimde atılan her adım önemli ama önemli olan bu adımları somut sonuçlara dönüştürmek. Sanayiyle iç içe geçmiş bir mesleki eğitim modeli kuruyoruz. Artık sanayinin içinde okullar açıyor, sektörel mükemmeliyet merkezleri oluşturuyoruz,” dedi.
Macit ayrıca, öğretmenlerin sanayideki gelişmeleri yakından takip etmesinin önemine vurgu yaparak, “Çünkü önce öğretmen bilmeli ki öğrenciye doğru aktarabilsin,” ifadelerini kullandı. Yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi yeni teknolojilerle donatılacak mesleki ve teknik okullar için 8 milyar liranın üzerinde bir yatırım planlandığını belirtti.
BTSO’dan Mesleki Eğitime Büyük Katkı
Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen, mesleki eğitimin ülke ekonomisi için stratejik önemde olduğunu vurguladı. Geleneksel mesleklerin dönüşüm geçirdiğine dikkat çeken Özen, “Eğitim ve üretim el ele vermeli. Başarı, sektörle bütünleşmiş bir eğitim sistemiyle mümkün olur,” dedi.
BTSO’nun bu alandaki yatırımlarını da aktaran Özen, Yeniceabat ve Atıcılar’da mesleki eğitim kampüsleri, BUTGEM, Yeni Nesil Araçlar Mükemmeliyet Merkezi, Mutfak Akademi ve MESYEB gibi projelerle binlerce gence nitelikli eğitim verildiğini belirtti.
“Bursa Türkiye İçin Model Şehir”
BTSO Eğitim Konseyi Başkanı Gıyasettin Bingöl, Bursa’nın mesleki eğitimde Türkiye’ye örnek bir şehir haline geldiğini ifade etti. Bingöl, Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda 22 bin öğrencinin eğitim aldığını, ancak bu sayının bile Bursa’nın büyüyen sanayisine yetmediğini dile getirdi. “Bursa’ya hak ettiği önem verilirse, Türkiye’ye model olur,” dedi.
Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.