Tağşiş ve sahtecilik sürüyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehdit eden ve içinde taklit ya da tağşiş yapılan gıdalara ilişkin denetim sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Bakanlığın yayınladığı listede, diğer tohum yağları karıştırılan zeytinyağları ve tağşiş yapılan ballar kadar, kırmızı etli ürünlerdeki uygunsuzluklar da dikkat çekiyor.
Uygulanan cezalar ve yaptırımlara rağmen birçok firma, haksız kazanç elde etmek amacıyla kırmızı etli ürünlerine kanatlı eti, taşlık ve kalp ekleyerek tüketiciyi yanıltmayı sürdürüyor.
Diğer illerde de uygunsuzluklar tespit edildi
İHA’nın haberine göre, Adana kebabından ünlü börekçilere, Konya’nın etli ekmeğinden mantı harcına ve hamburger köftelerine kadar pek çok üründe tağşişe rastlanıyor. Gaziantep’in Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde kırmızı et kıyma içinde uygunsuz karışımlar, İstanbul Ümraniye’de bir börekçide pide harcında, Kütahya’da dana sucukta, Konya’nın Meram ve Selçuklu ilçelerinde ise etli ekmek harcında kanatlı eti tespit edildi.
Antalya’da hazır kıymada sakatat (taşlık) bulunurken, Bursa’nın Kestel ilçesindeki lahmacun harcında neredeyse hiç kırmızı et yok. Gıda denetimcileri ayrıca, Antalya’da dana-kuzu karışık köfte, İzmir’de mantı harcı ve Adana kebapta kanatlı eti tespit etti.
Yetkililer, uygunsuzluk tespit edilen ürünlere cezai işlem uygulandığını ve denetimlerin devam edeceğini belirtti.
