Bursa mutfağının gözde tatları
Bursalıların vazgeçilmezi İskender kebap porsiyonu 495 TL ile listenin en yüksek fiyatlı lezzeti oldu. Kentin sevilen hamur işleri arasında yer alan cantık 85 TL, tahinli pide 60 TL, süt helvası 100 TL, özel sunumuyla hazırlanan bal kabağında süt helvası ise 180 TL’den satışa sunuluyor.
Festivalde öne çıkan fiyatlar
-
İskender: 495 TL
-
Cantık: 85 TL
-
Tahinli pide: 60 TL
-
Süt helvası: 100 TL
-
Bal kabağında süt helvası: 180 TL
-
İnegöl köfte: 250 TL
-
Keşkek: 150 TL
-
Tavuk suyu çorba: 50 TL
-
Tavuk döner: 160 TL
-
Pilav üstü tavuk: 150 TL
-
Dürüm: 350 TL
-
Balık ekmek: 150 TL
-
Cevabi köfte: 250 TL
-
Döner: 150 TL
-
İncir (kasa): 200 TL
-
Gedelek turşu suyu: 50 TL
Ziyaretçilerden yoğun ilgi
Festivalde sadece Bursa’nın simge yemekleri değil, farklı yörelerden gelen tatlar da büyük ilgi görüyor. Ziyaretçiler hem geleneksel lezzetleri tatma hem de farklı mutfak kültürlerini deneyimleme fırsatı buluyor.
Not: 4. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali, Merinos Parkı’nda belirlenen tarihler boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.



