“Bursa’nın lezzetlerini ücretsiz sunuyoruz”
Başkan Bozbey, festivalin temel hedefinin kentin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bursa’nın lezzetlerinin sunulması konusunda hassasiyetimiz var ve bunları ücretsiz olarak yapıyoruz. Kadın kooperatiflerimiz burada, hem ürünlerini tanıtıyor hem de gelir elde ediyorlar. Bu bizim için çok değerli.”
Kadın kooperatifleri unutulmuş yemekleri tanıtıyor
Bozbey, kadın kooperatiflerinin festivalde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Kadın kooperatiflerinin Bursa gastronomisine etkisi çok daha fazla. Unutulmuş yemekleri gün yüzüne çıkararak Bursa mutfağına hizmet ediyorlar” dedi.
“Panayıra dönüştürmeyeceğiz”
Festivalin ulusal ve uluslararası boyutuna dikkat çeken Başkan Bozbey, Bursa’ya ait tescilli ürünlerin ön planda olduğunu söyledi:
“Yurtiçinden ve yurtdışından gelen şeflerimizin de katkısı var. Biz Bursa gastronomisine, Bursa’ya ait ve tescillenmiş ürünler ile yemek kültürünün tanıtılması açısından bakıyoruz. Burasını panayıra dönüştürmek gibi bir anlayışımız yok.”
Not: Festival, Merinos Parkı’nda belirlenen tarihler boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

